Nieuwbrief 41

Data herhalingslessen.

September 13     Verbandleer
September 27     EHAK
Oktober 11          Botbreuken, kneuzingen en verstuikingen
Oktober 25         Bewustzijn en ademhaling problemen
November 8        Koude en warmte letsels
November 22      Bloedingen
November 29      AED/reanimatie (gesplitste les, je ontvangt een persoonlijke uitnodiging)
December 6        AED/reanimatie (gesplitste les, je ontvangt een persoonlijke uitnodiging)

De herhalingsavond start om 20:00 uur. Graag iets van te voren aanwezig zijn, zodat echt om 20:00 uur gestart kan worden. Gerrit heeft altijd een kopje koffie of thee klaar, dus men hoeft niet droog te staan.

 

De jaarlijkse barbecue en DIPLOMA-UITREIKING

Op 8 juni is de diploma uitreiking van onze geslaagde cursisten. Aansluitend hebben we een gezellige barbecue. Deze barbecue is bij de familie T. van Dijk.

Het adres voor de diploma-uitreiking en de barbecue  is dan ook  Kerkstraat 16 in Hedikhuizen Je bent met je partner van harte welkom vanaf 19.00 uur. De barbecue is gratis voor leden, voor uw partner vragen  wij een bijdrage van € 10,-.

Rond 22.00 uur verwachten we klaar te zijn. We hopen op een   heel gezellige avond .
Graag horen we vóór 3 juni of u aanwezig kunt zijn op deze avond.
Even bellen of mailen naar Linda klein Holkenborg
tel. 0416 785245
Linda@EHBOheusden.nl

EINDOEFENING OP LOCATIE

Op 17 mei was de eindoefening op locatie. Dit jaar mochten we als vereniging gebruik maken van basisschool de Dromenvanger. De werkgroep had alles uit de kast gehaald om weer een aantal interessante casussen in elkaar te zetten. Nieuw dit jaar waren de vragen die beantwoord diende te worden. Het leverde soms pittige discussies op, waardoor de EHBO-kennis vergroot werd. Er waren zelfs “lastige omstanders” die ervoor zorgde dat we “praktijkervaringen” op konden doen. De avond werd afgesloten in de Schakel. Onder het genot van een drankje en lekkere hapjes werd de avond geëvalueerd. De werkgroep, bestaande uit Harry, Peter, Connie, Arjan en Bea, kunnen dan ook terugkijken op een geslaagde avond. En namens de vereniging Harry, Peter, Connie, Arjan en Bea SUPER BEDANKT.

Verslag Stop de Bloeding, Red een Leven, komt nog

Donderdag 17 mei was er een speciale avond over hoe
te reageren als EHBO-er bij een ernstige bloeding.
Het verslag hierover volgt nog…
Maar de website en belangrijke informatie staat al wel in deze nieuwsbrief.

Nieuwe Voorzitter

Op de jaarvergadering van  5 april heeft onze vereniging een nieuwe voorzitter gekozen.

Zijn naam is Roy van Helder. En hij stelt zich hieronder voor….

 

Sinds enkele weken mag ik, Roy van Helder, mezelf voorzitter van de EHBO Heusden noemen.  Ik ben sinds 2013 actief lid van deze gezellige, warme vereniging. Hiervoor ben ik ook lid geweest van de verenigingen in Drunen en Vlijmen.

Samen met mijn verloofde Anke en twee dochters Eva (13) en Lotte (11) wonen wij in Vlijmen. Ik heb een eigen onderhoudsbedrijf. Hieronder vallen alle werkzaamheden in en om het huis. Van een aanbouw tot een schilderij ophangen en van het schoffelen van een border tot de aanleg van een tuin. Daarnaast hebben we een, uit de hand gelopen, hobby waarbij wij ballondecoraties verzorgen op feesten en partijen.

In mijn vrije tijd zitten wij graag op de camping in de Ardennen en ben ik vaak met onze dochters te vinden in het stadion van RKC Waalwijk.

Als vrijwilliger zet ik me naast de EHBO in voor de Werkgroep Nationale Feestdagen Vlijmen. Wij organiseren o.a. de intocht van Sinterklaas, de Koningsmarkt en de herdenking 4 en 5 mei.

Daarnaast zet ik me in bij korfbalvereniging NDZW en maak ik deel uit van de sponsor- en accommodatiecommissies.

Met deze ervaringen verwacht ik mijn steentje bij te kunnen dragen in het bestuur. We gaan ons samen inzetten om onze vereniging nog steviger op de kaart te zetten.

Verslag Districtsvergadering (door Linda Klein Holkenborg)

Op 14 april heeft de districtsvergadering plaatsgevonden en onze vereniging was gastlocatie. Het bestuur had besloten om deze vergadering door eigen leden op eigen locatie in De Schakel te verzorgen. We wilden graag laten zien dat wij een goed georganiseerde en efficiënte club zijn die de handen uit de mouwen weet te steken. En dit is goed gelukt!

Districtsvoorzitter F. Hardy: “Complimenten voor Heusden dat alles zo piekfijn verzorgt is van het eten tot en met de ontvangst en parkeerregelaars. Die hebben we nog nooit gehad. Top

Namens het bestuur wil ik allen die deze ochtend een handje geholpen hebben bij deze van harte danken!

RABOBANK Clubactie

Onze EHBOvereniging doet ook dit jaar weer mee aan de Rabobank Clubkas Campagne 2018 van Rabobank ’s-Hertogenbosch e.o.

Leden die lid zijn van de Rabobank Den Bosch e.o. kunnen van vrijdag 31 augustus t/m maandag 24 september een stem uitbrengen via een special website. Rabobankleden ontvangen vijf stemmen, waarvan maximaal twee stemmen op dezelfde vereniging mogen worden uitgebracht. Dus draag je de vereniging een warm hart toe, geef dan twee stemmen aan onze EHBO-vereniging.

En natuurlijk kun je familieleden, vrienden en kennissen vragen om ook twee stemmen aan onze vereniging te geven. Want hoe meer stemmen, hoe meer €€€€ we krijgen van de Rabobank.

 

Informatieve websites

Website over wat de EHBO allemaal doet:

Informatievideo over wat de afdelingen van de Koninklijke EHBO allemaal doen. Cursus geven, mensen leren helpen, ondersteunen van evenementen.

https://www.youtube.com/watch?v=amglv3llQgM

 

Website over Stop de bloeding Red een leven

Wat moet je eigenlijk doen als er bij jou in de buurt een aanslag plaatsvindt? Het VU Medisch Centrum geeft sinds kort een cursus voor burgers die dat hopelijk nooit mee hoeven te maken. Leo Geeraedts is initiatiefnemer van de cursus ‘Stop de bloeding – red een leven’. Waar bij een gewone EHBO-cursus vooral leert hoe je moet reanimeren, leer je bij deze cursus juist wat je moet doen bij hevig bloedende slachtoffers. Het is volgens Dokter Geeraedts van groot belang dat iedereen dit onder de knie krijgt.

https://www.youtube.com/watch?v=eA4sabCFdvc