Nieuwbrief 42

Data herhalingslessen.

  • September 13: Verbandleer
  • September 27: EHAK
  • Oktober 11: Botbreuken, kneuzingen en verstuikingen
  • Oktober 25: Bewustzijn en ademhaling problemen
  • November 8: Koude en warmte letsels
  • November 22: Bloedingen
  • November 29: AED/reanimatie (gesplitste les, je ontvangt een persoonlijke uitnodiging)
  • December 6: AED/reanimatie (gesplitste les, je ontvangt een persoonlijke uitnodiging)

De herhalingsavond start om 20:00 uur. Graag iets van te voren aanwezig zijn, zodat echt om 20:00 uur gestart kan worden. Gerrit heeft altijd een kopje koffie of thee klaar, dus men hoeft niet droog te staan

Verslag Stop de Bloeding Red een Leven

(door Geertje Christiaans )

Op 17 mei was er een extra les over het stoppen van bloedingen. Na een goede uitleg van Bert was het oefenen op een arm met grote wond.  Zeer realisaties, we kregen handschoenen aan en met je vinger in de wond kon je de bloeding stoppen en dichtdrukken en volstoppen met verband.

Ook had Monique een grote wond nagemaakt waar je met je vingers in kon en een idee krijgt hoe het in de praktijk aanvoelt, zag er mooi uit. Een les die zeker blijft hangen. Er was een goede opkomst en erg leuk dat al de nieuwe leden er ook waren. Een zeer geslaagde avond, Bert en Monique bedankt.

HERHAALDE OPROEP voor de RABOBANK Clubactie

Onze EHBOvereniging doet ook dit jaar weer mee aan de Rabobank Clubkas Campagne 2018 van Rabobank ’s-Hertogenbosch e.o.. Leden die lid zijn van de Rabobank Den Bosch e.o. kunnen van vrijdag 31 augustus t/m maandag 24 september een stem uitbrengen via een special website. Rabobankleden ontvangen vijf stemmen, waarvan maximaal twee stemmen op dezelfde vereniging mogen worden uitgebracht. Dus draag je de vereniging een warm hart toe, geef dan twee stemmen aan onze EHBO-vereniging.

En natuurlijk kun je familieleden, vrienden en kennissen vragen om ook twee stemmen aan onze vereniging te geven. Want hoe meer stemmen, hoe meer €€€€ we krijgen van de Rabobank.

Redenen om te feesten binnen de vereniging…

Op maandag 18 juni zijn onze kersverse voorzitter Roy en zijn Anke, (toen nog vriendin), in het huwelijksbootje gestapt. Zij hebben deze bijzondere dag gevierd met hun twee dochters (twee van onze kinderlotussen) familie en vrienden.

Daarnaast zijn er bij twee EHBO-leden de gezinnen iets groter geworden. Op maandag 18 juni is de zoon van Paul geboren. Zijn naam is Tobias en hij heeft het goed met twee grote zussen. Ook bij Kenny is het gezin groter geworden. Kenny is vader geworden van een dochter met de naam Anna. Hij heeft voortaan op 2 augustus een feestje.

Informatieve websites en filmpjes over zomer en winter

Filmpje over onderkoeling en warmteletsel bij kinderen

Op youtube door het Oranje Kruis een video over symptomen onderkoeling en warmteletsel bij kinderen en wat je allemaal kunt doen om eerste hulp te verlenen

 

Filmpje over een koortsstuip bij kinderen

(handig voor nieuwbakken ouders, maar ook opa’s en oma’s )

Op you tube door het Oranje Kruis een video over symptomen van een koortsstuip bij kinderen en wat je allemaal kunt doen om eerste hulp te verlenen

Website met  informatie over oververhitting

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/173077-een-hitteberoerte-tijdens-sporten-op-warme-dagen-voorkomen.html

Website met informatie over onderkoeling

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/101960-hoe-voorkom-en-ga-ik-om-met-onderkoeling.html

SlotBBQ

Op vrijdag 8 juni was de jaarlijkse slotbarbecue bij familie van Dijk. In hun achtertuin werden de leden (en hun partners) ontvangen. Er waren een aantal gezellige hoekjes ingericht waar de gasten al dan niet overdekt met elkaar konden kletsen en genieten van een heerlijke barbecue. Harry Hoefnagels zorgde ervoor dat iedereen van voldoende vlees werd voorzien. En er was ook gedacht aan een drankje om al het lekkers weg te spoelen.

Al met al bleef het nog lang gezellig in Hedikhuizen.

Belangrijke gegevens

Voorzitter: Roy van Helden tel: 06-12 54 48 31

roy@ehboheusden.nl

Secretaris: Linda Klein Holkenborg tel: 0416-78 52 45

linda@ehboheusden.nl

Penningmeester: Astrid Pijpers tel:0416-66 11 39

astrid@ehboheusden.nl

Evenementencoördinatoren: Paul Heuvelink tel: 06-34 64 28 20

knvehboheusden.events@hotmail.com

Materiaalbeheerder: Ton van Dijk tel: 06-87 89 03 31

ton@ehboheusden.nl

Financieel:

Bankrekening NL49 RABO 0121 7930 52    KNV EHBO afd. Heusden

Website https://www.ehboheusden.nl